Pages

dissabte, 15 d’octubre del 2011

CANVIAR LA IMATGE DE FONS DEL GRUB

Aquest post està orientat a Linux. Sobretot si feu Multiboot.

Molts cops, quan iniciem l'ordinador, ens apareix el menú GRUB per sel·leccionar el sistema operatiu amb el que treballarem. Les distribucions acostumen a modificar les característiques d'aquest menú. Canvien el color de lletra, el contingut del menú, la imatge de fons, entre moltes altres coses. Avegades, la imatge de fons no agrada molt a la gent i tot hi que no és un factor tant importan, mai està de més, saber canviar-la.

En aquest post us ensenyo a canviar el el fons del GRUB. També us deixo un enllaç cap a la pàgina d'on he extret els passos a seguir:
En aquesta pàgina trobareu molta informació referent al GRUB.
Per començar, heu de triar una imatge per al fons. Ha de ser una imatge a 640x480 de resolució i en format *.tga. Si no compleix aquestes característiques, podeu modificar-lo amb GIMP.

Obriu un terminal i inicieu sessió com a usuari root (su). Us heu d'assegurar que existeix el directori /usr/share/images/grub:
ls /usr/share/images/grub
Si us diu que no existeix (No such file or directory), creeu-lo:
mkdir /usr/share/images/grub
Copieu la imatge al directori creat (us heu de desplaçar al directori on està la imatge amb la comanda cd):
cp la_teva_imagen.tga /usr/share/images/grub/la_teva_imagen.tga
Creeu un link a la carpeta /boot/grub:
ln -s /usr/share/images/grub/la_teva_imagen.tga /boot/grub/moreblue-orbit-grub.tga
Per últim, actualitzeu grub.cfg:
update-grub2
Reinicieu i verifiqueu els resultats.

Us animo a visitar la pàgina http://www.guia-ubuntu.org/index.php?title=GRUB i que experimenteu.


KERNEL 3.0.0 + VMWARE WORKSTATION 1.7.4 (Ver. 2)

En el post KERNEL 3.0.0 + VMWARE WORKSTATION 1.7.4 (Ver. 1) us vaig ensenyar la manera d'instal·lar el patch per al Kernel 3.0.0 de Linux, de VMware Workstation 7.1.4. Aquella instal·lació la vaig fer després d'actualitzar Ubuntu 11.04 a la versió 11.10 i vaig donar per fet que serviria per a una instal·lació des de zero del sistema operatiu. El cas és què no vaig poder aguantar les ganes de fer una instal·lació completa i tot hi que ja tenia l'Oneric en funcionament, el vaig formtar i vaig instal·lar-lo des del principi. També vaig instal·lar VMware Workstation i vaig seguir les passes que tinc explicades en el primer post (Ver. 1), però vaig tenir un problema. No em deixava instal·lar el patch i em donava el següent error:
./patch-modules_2.6.39.sh: line 41: patch: command not found
Després de buscar en fòrums i blogs, vaig trobar una solució al problema en aquest lloc.

LA SOLUCIÓ!

Seguiu els passos de (Ver. 1) però abans d'iniciar l'escript (o abans de fer qualsevol cosa) instal·leu el patch utility:
apt-get install patch
 Ara ja podeu següir: 
./patch-modules_2.6.39.sh
Espero que no tingueu cap problema. Si no és el cas i us quedeu encallats en algun punt, podeu enviar-me un e-mail a yoid.a.g.b@gmail.com (si us plau, quan especifiqueu l'assumpte, comenceu per "PARTISCIENTIA:", Gràcies).